Odesk Test answers for Internet Marketing Test 2015

1. Why have social networking sites become a popular method of internet marketing?
Answers:
• They are free and easy to use
• Ease of use, large number of users, easy to target specific demographics
2. Which of the following can negatively impact a site's ranking in search results?
Answers:
• Using automated programs or services to create links to your site
3. What type of income statement items are marketing expenses?
Answers:
• Cost of Good Sold
4. Why has web marketing become a popular form of marketing?
Answers:
• It is much cheaper than other forms and often more effective
5. What is "cost per customer acquisition"?
Answers:
• The average cost of marketing spent per new customer
6. Which 3 industries are the largest users of affiliate marketing?
Answers:
• Prescription drugs, electronics, child products
7. What is the primary goal of web marketing?
Answers:
• To give the target market an ad like they would see on TV
8. Which of the following would not be effective in headline writing?
Answers:
• Using small words which take up space and do not add value
9. What is search engine optimization?
Answers:
• Building a site which has the qualities that search engines look for, which will ultimately get the site a high rank in the listings
10. Why would a company possibly want to spend more on PPC early on?
Answers:
• To drive traffic to their site and increase awareness
11. Why would a firm employ guerilla web marketing?
Answers:
• It gives the firm more control over its marketing budget
12. What is a "call to action"?
Answers:
• Using verbs to encourage people to take an action
13. How can chat rooms bolster site traffic?
Answers:
• By having people talk positively about your company and by answering questions people may have in a non threatening, anonymous method
14. Who was one of the original widely known affiliate marketers?
Answers:
• Amazon
15. What are the four P's of marketing?
Answers:
• Placement, Production, Procurement, Procedures
16. What is the best way to make internet marketing effective?
Answers:
• Focus on one specific technique such as direct email
17. What is a double opt in process?
Answers:
• Someone must ask to be on your email list, and then verify by clicking a link they want to be on it
18. What is the purpose of having a special landing page for a PPC ad?
Answers:
• Statistics can be gathered on the page, as well as special offers can be shown to the ad clicker
19. Why is it important to fine tune the timing of the ad and keywords used?
Answers:
• To be sure to spend more money on marketing
20. What is an auto-responder?
Answers:
• An automatic email message sent to someone who takes an action such as submitting a form on a company website
21. Who regulates affiliate marketing?
Answers:
• Internet Affiliate Board
22. What is a secondary reason to actively maintain a company blog, besides giving potential customers something to read?
Answers:
• A well maintained blog will help increase page rank with search engines
23. Why has web marketing become the primary method of marketing for some companies?
Answers:
• It is more effective than anything else for all companies
24. How can a podcast be used to drive customers to a website?
Answers:
• By giving information on the podcast which gives the listener the desire to learn more, and directing them to the website for that information
25. What is meant by "white hat"?
Answers:
• Ethical and honest methods of increasing page rankings
26. What is brand strategy?
Answers:
• Creating the image you want your company perceived as and marketing in a way that portrays that image to customers
27. What is "cost per action"?
Answers:
• A payment agreement where a specific action creates a payable event for the affiliate, such as a click, a purchase, a number of page views
28. How do firms typically budget once positive results are seen from their internet marketing campaign?
Answers:
• Increase the budget and focus on those activities which are working
29. What should a company do once it achieves its search engine ranking goals?
Answers:
• Constantly monitor and improve their site in order to maintain their ranking
30. How important is content on a site when optimizing it?
Answers:
• It is the only thing which creates a higher ranking in search engines
31. How is the pricing model of a click determined?
Answers:
• The more popular a search term, the more a customer will have to pay to use that term in his/her target keywords list
32. How should a company allocate its marketing budget among the various methods of internet marketing?
Answers:
• Depends on the company and what is most effective for its business
33. What is meant by "guerilla marketing"?
Answers:
• Using television ads instead of web ads
34. How is the "open rate" important?
Answers:
• It lets the company know how many people bought a product
35. What is an "impression"?
Answers:
• When your ad is displayed on a page online, not necessarily clicked on
36. How much would a company pay for the given example: Ad displays 20 times, 2 users click the ad, cost per click is 5 cents.
Answers:
• 10 cents
37. What is a "landing page"?
Answers:
• The page a potential customer sees when they click on your paid ad
38. What is an important step early on when forming a web marketing strategy?
Answers:
• Allocating a large budget to the project
39. Why is affiliate marketing a favorable form of marketing?
Answers:
• Nothing is paid unless there is a sale resulting from the affiliate's efforts
40. What is one advantage to using a purchased email list?
Answers:
• It is targeted at your potential customers
41. How do listeners decide what is a worthwhile podcast to continually listen to?
Answers:
• Having several hosts and a myriad of topics
42. What is a site index?
Answers:
• A page which has a linkable outline of all of the pages on a website
43. How can supplemental materials be delivered to the podcast listener?
Answers:
• Files can be made available for download along with the link to the podcast
44. How can posting on other message boards help drive traffic to a company site?
Answers:
• You can tell lies about competitors
45. Why are purchased email lists typically ineffective?
Answers:
• They make up fake emails to sell
46. What is a trackback?
Answers:
• A method of notification that somebody links to document/html
47. How can a company profit from a podcast directly?
Answers:
• Charge for premium content
48. Which of the following are podcasts least likely to target?
Answers:
• Customer loyalty
49. Why is the subject line of any email campaign important?
Answers:
• It is all the receiver sees besides the email address until they open the email
50. What is A/B testing?
Answers:
• Using 2 versions of an ad, measuring results to see which one is more effective
51. What is the "active voice" style of writing ads?
Answers:
• Using "you" and not "I" or "we" – directing wording towards the customer
52. Why is reciprocal linking becoming an important way to reach potential clients?
Answers:
• Visitors to other sites of a similar nature to yours are likely to click on links to bring them to your site
53. How can the signature block be used effectively?
Answers:
• Branding the firm and relaying information to the email recipient such as the company blog
54. What is meant by "niche marketing"?
Answers:
• Targeting a broad based group of people
55. What is meant by "web 2.0"?
Answers:
• The resurgence of internet companies with more interactive focus, such as blogging and social networking
56. How are keywords utilized by search engines?
Answers:
• The keywords are a brief description of what topics your site relates to
57. What is one unfavorable trait sometimes seen in affiliate marketing?
Answers:
• Affiliates will use unethical techniques to drive customers in hopes of earning a commission
58. What is "bounce rate" in terms of email marketing?
Answers:
• The percentage of emails sent to a list which are returned as undeliverable
59. How is click-through rate measured in an email campaign?
Answers:
• The number of people who click on a link in the email bringing the potential customer to your site
60. What is affiliate marketing?
Answers:
• When a 3rd party helps market your business, and in turn you pay them a commission based on sales as a result of their efforts
61. Why would a company hire internet marketing specialists if marketing is relatively easy to do online?
Answers:
• Hired experts can drive the best results of campaigns and help guide the company in its marketing
62. What is meant by "viral marketing"?
Answers:
• Creating ad campaigns which are inexpensive, gain massive popularity and become widely distributed
63. What is the purpose of a traditional press release?
Answers:
• It announces company information to a widely dispersed group of people
64. What are meta tags?
Answers:
• Embedded information about your website such as keywords
65. Why are affiliates not the same as having a sales force?
Answers:
• The affiliate only drives traffic, they do not necessarily convert them to sales
66. How are Pay Per Click ad campaigns billed?
Answers:
• The customer pays each time their ad is clicked on, usually billed monthly
67. What is the purpose of sending a monthly newsletter?
Answers:
• It builds branding, creates awareness and a connection with potential clients
68. What is a "value proposition"?
Answers:
• A statement as to how the company adds value for customers
69. What is the formula for calculating cost per customer acquisition?
Answers:
• Total marketing budget for a specific period divided by the number of new customers for that same period


Odesk Test answers for Internet Marketing Test 2015 Odesk Test answers for Internet Marketing Test 2015 Reviewed by Muhammad Muddassar on 11:21 Rating: 5

No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Post AD